Feldbalz House by Gus Wüstemann Architects

Fe_ 020

Description from the architects:

It’s not a house but a family sculpture looking for freedom and social interaction.

Family life / public life – we created the sculpture that contains the family life, where everybody meets and circulates on the first floor, where you have a great view over the lake of zurich. This sculpture separates the parent’s area which is on top of the sculpture and the children’s area which lies underneath. The children live in the garden, where everything is white, like in a Greek village, happy, but protected by the family sculpture. there is the access to the garden and the pool, it’s the playing, active area. The main living area is connected to the garden by a concrete garden sculpture, which is a tribune with a great view, to rest and have a drink with friends. this social hub has water in a hole, that’s where the swimming pool is.
F_ 020

Fe_ 163

Fe_ 181

Fe_ 222

Fe_ 233

Source: contemporist

~ by kkwu on December 16, 2013.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: